De opkomst van cloud diensten is een oplossing gebleken voor de digitalisering en het streven naar een ‘paperless office’. De overgang naar digitale documenten en het verdwijnen van archiefmappen vraagt om de beschikbaarheid van voldoende opslagruimte op digitale werkplekken. Hier liepen veel bedrijven tegen een nieuw probleem, de digitale opslag. Dit kan natuurlijk allemaal via de computer geregeld worden, maar zodra medewerkers ook vanaf een andere locatie bij de administratie willen dan gaat dat niet. Nu was dat met de papieren archiefkasten ook niet mogelijk, maar uiteindelijk denken mensen verder. Daarnaast bestond het risico dat documenten per ongeluk gewist werden. Al is het maar door een defect van een computer, harde schijf, server en ga zo maar door. Cloud diensten zijn daardoor aantrekkelijker geworden. Deze zijn vanaf iedere werkplek te bereiken, ze zitten niet vast aan computers en de veiligheid van documenten is beter gewaarborgd. Daarom zijn meer organisaties overgestapt naar cloud diensten. Uw bedrijf kan hierin ook niet achterblijven. Maar als alle administratie overgezet moet worden naar een cloudopslag, dan vraagt dit veel geregel. Daarom is een expert als Rens Consult goed om te raadplegen. Hier werken experts die in staat zijn vernieuwingen in te voeren in uw organisatie, zonder dat u en uw medewerkers hier te veel last van gaan ondervinden.

De cloud diensten van Rens Consult

Het aanschaffen van cloud diensten is een behoorlijk zoektocht. Er bestaan veel aanbieders van deze diensten. Op de website rensconsult.com is te lezen wat deze consultants kunnen betekenen voor uw organisatie. Als eerste maakt u een afspraak om uw wensen door te nemen. Aan de hand van de door u opgegeven wensen, kan er een plan gemaakt worden. Wanneer het werk begint om de cloud diensten in te voeren, dan worden er nog meer behoeften en wensen toegevoegd. Rens Consult gaat namelijk inventariseren wat de processen zijn van uw organisatie en hoe de cloud diensten het beste ingericht kunnen worden. Rens Consult biedt namelijk meerdere diensten aan:

  • Hosting van servers
  • Cloud Interconnect
  • Hosting in publieke clouds

Bij de keuze van de beste vormgeving en de juiste cloud kan gezorgd worden voor de beste oplossing. Dat wil zeggen een cloud die past bij het bedrijf en ook kan meegroeien. Als het goed is blijft uw organisatie niet stil zitten. Deze zal blijven ontwikkelen. Denk aan nieuwe producten en diensten aanbieden. Het veranderen van procedures en de groei van het aantal medewerkers. Al deze ontwikkelingen moeten opgevangen worden door de aangekochte cloud diensten.

Een totaaloplossing voor digitale efficiëntie

Hoe eenvoudig cloud diensten ook lijken, het gebruik en inrichten ervan is uiteindelijk complexer dan u denkt. Belangrijk is dit meteen zo goed mogelijk te doen. Wanneer u verkeerd start, dan zorgt dat gedurende de verdere ontwikkelingen voor meer chaos. Om dit te voorkomen is het beter iemand van Rens Consult erbij te nemen. Deze hebben kennis over nieuwe digitale diensten en kunnen de opstart helemaal voor u uitvoeren. Dit zorgt voor onder meer:

  • Ontzorging op het gebied van werken in de cloud.
  • Toegang tot de service van Rens Consult.
  • Op de hoogte zijn van alle hosting mogelijkheden.
  • Het inrichten van een totaaloplossing

Met de vormgeving van de cloud diensten bent u er nog niet. Uw medewerkers moeten in staat zijn goed met deze nieuwe werkomgeving te werken. Als zij zich hier prettig in voelen, dan wordt het beoogde niet bereikt. Mensen gaan er niet mee werken of gebruiken het verkeerd. In dat geval zorgt de cloudomgeving voor meer verwarring en dat moet voorkomen worden. Rens Consult kan zorgen voor een goede begeleiding van het systeem.

Categories: