Het is voor veel vrouwen elke maand weer een vervelend moment wanneer de menstruatie doorbreekt. Je raakt als mens in principe overal op den duur wel aan gewend, maar dat maakt het niet minder oncomfortabel. Met een menstruatiecup van practicups kun je het in ieder geval iets comfortabeler en vooral hygiënischer maken. Maandverband of tampons zorgen ervoor dat veel van het verloren bloed wordt opgevangen, maar de werking van deze middelen is beperkt. Dus je zult ze vrij vaak moeten vervangen en daarnaast voelt het gewoon niet fijn. Daarnaast kan maandverband gaan verschuiven waardoor sporten bijvoorbeeld heel lastig is. De menstruatie kan je plannen dus ook lelijk in de weg zitten. Een weekendje Centerparcs kan niet doorgaan als je net dat weekend ongesteld bent. Gelukkig kun je de menstruatie redelijk goed plannen. Als je de pil gebruikt als anticonceptie, dan kun je de menstruatie zelfs overslaan. Je hebt dan dus in ieder geval iets van controle over de periode waarin jij ongesteld bent. Maar als je gebruik maakt van een menstruatiecup, dan vallen veel problemen opeens weg. Sporten is prima mogelijk met een menstruatiecup. Je voelt ook minder snel een gevoel van onbehagen, omdat een menstruatiecup niet zo snel ‘vol’ raakt als een tampon of maandverband. Een menstruatiecup gaat tot wel tien uur mee en neemt dus veel meer op dan een tampon of maandverband. Daarnaast kun je de menstruatiecup na gebruik uiteraard gewoon opnieuw gebruiken. Een goede menstruatiecup gaat tot wel 10 jaar mee. Dat betekent een periode van 10 jaar waarin je geen tampons of maandverband hoeft te kopen. Dat scheelt uiteraard enorm op de kosten. De menstruatie is uiteraard al vervelend genoeg, maar door het moeten aanschaffen van tampons en dergelijke, kost het je ook nog eens heel veel geld. Dat is een nadeel bovenop een nadeel. Als iets heel leuk is en je moet ervoor betalen, dan krijg je daar in ieder geval iets voor terug. Maar je menstruatie is al vervelend genoeg en dat wordt dus nog een beetje erger gemaakt door het feit dat je er ook geld aan verliest. Daarnaast profiteer je van nog meer voordeel dan alleen het feit dat het goedkoper is. Zo profiteer je bijvoorbeeld ook van de volgende feiten:

  • Droogt de vagina niet uit
  • Veroorzaakt geen irritaties
  • Voorkomt nare geurtjes
  • Vrijheid om te sporten/zwemmen

Je leven wordt door een menstruatiecup dus veel minder gehinderd. Je kunt tijdens je menstruatie gewoon je ding blijven doen.

Een menstruatiecup bestel je eenvoudig via practicups.nl

Als je bestelt via practicups, dan ontvang je meteen twee menstruatiecups. Deze zijn ieder van een verschillend formaat. Je krijgt een kleine en een grotere. Natuurlijk is niet iedere vagina gelijk, maar het is wel van belang dat de cup goed past. Daarom ontvang je meteen 2 menstruatiecups, zodat je zeker weet dat 1 van de 2 goed past. Beide cups kosten je slechts 27,95 euro. Dat betekent dat je voor dat bedrag in principe 10 jaar goed zit. 

Bestel via de site

Mocht je willen bestellen, dan kun je eenvoudig naar de site surfen. Daar kun je dan je bestelling doorgeven. Doe je dit voor 23:30, dan heb je beide cups de volgende werkdag in huis.

Categories: