Wij zijn met ons gezin op vakantie gegaan naar Camping Het Groene Bos, een van de campings in Flevoland die we geboekt hebben via de KGC. We waren op kgc.nl op zoek gegaan naar een mooie camping en daarbij hadden we eigenlijk helemaal niet zo zeer gezocht op campings in Flevoland, maar achteraf zijn we heel erg blij dat we bij campings in Flevoland terecht zijn gekomen. Wat is Flevoland een prachtige provincie en wat zit deze camping heerlijk gelegen in de natuur. Wij zullen vaker terug komen bij deze camping in Flevoland.

Wat er zo fijn is aan kamperen op campings in Flevoland

We kregen van kennissen van ons ook wel eens te horen dat ze het niet echt leuk leken om te kamperen op campings in Flevoland, maar dat komt omdat ze vaak alleen kale vlakten in gedachten hadden. Wij komen zelf uit Brabant en daar is natuurlijk veel meer historie te vinden, zoals grote bossen en oude gebouwen, maar wij zijn erachter gekomen dat de campings in Flevoland juist heel erg prettig en centraal gelegen zijn. Voor de kinderen is dit ideaal, want je kunt er naar hartenlust wandelen, fietsen en je zicht dicht bij het water. Ze zijn regelmatig op de fiets naar het water gegaan waar ze heerlijk hebben gezwommen, gevaren en gesurft. Maar persoonlijk vonden mijn man en ik het ook heel erg lekker om overal met het hele gezin naar toe te kunnen. De campings in Flevoland liggen zo gunstig waardoor allerlei dagtochtjes te doen zijn, zeker als je twee weken op vakantie bent.

  • Een dagje Amsterdam is zo gedaan
  • Maar je rijdt ook zo naar Leeuwarden of Groningen
  • Voor de kinderen zit er een groot pretpark in de buurt
  • We zijn een dagje naar Volendam gegaan
  • We hebben een grote outlet bij Lelystad ontdekt
  • Een dagje vis gegeten in Harderwijk

De mogelijkheden waren echt zo groot en we hadden op een gegeven moment zelfs meer plannen dan waar we uiteindelijk tijd voor hadden. We hebben lang niet alles kunnen doen wat we wilde doen, maar omdat we zelf tegen de Belgische grens aan wonen was het voor ons nu opeens een geweldig kans om allerlei dingen te doen en heel veel plekken te bezoeken waar we normaal te ver voor moeten rijden om dat in één dag te kunnen doen. Onze camping in Flevoland bleek daarvoor echt een uitkomst en daar hebben we echt heel erg van genoten.

Camping Het Groene Bos

We zijn bij Camping Het Groene Bos terecht gekomen, één van de campings in Flevoland, omdat we op de website van KGC hadden gelezen dat deze camping zo lekker ruim van opzet is. De hele camping wordt omringd door bossen, dat vinden mijn man en ik heerlijk en het klopt inderdaad dat je hier prachtige ruime plekken hebt tot wel 200 m2 waarvan er velen zijn afgescheiden door een soort van haag. Zo heb je toch heel veel privacy en kun je echt even ongestoord genieten van je verblijf op de camping. Wij zijn gewoon met de caravan gaan waarbij de kinderen hun eigen tent naast de caravan hebben gezet, dat doen we al een paar jaar en dat vinden ze steeds weer een belevenis. Met een ruime plek zoals op deze camping in Flevoland kan dat ook gewoon en zijn ze verder niemand tot last. De faciliteiten zijn verder uitstekend op deze camping. De douches en toiletten zitten in een verwarmde ruimte, er is voldoende stroom, water en WIFI beschikbaar en er kunnen fietsen gehuurd worden. De kinderen hebben het uiteindelijk erg naar het zin gehad en willen volgend jaar hier weer terug komen. Dat willen wij ook.

Categories: Urlaub und Erholung