Gezinstherapie, de een heeft het gehad, de ander heeft er nog nooit van gehoord. Zelf had ik nooit gedacht dat mijn gezin gezinstherapie nodig zou hebben. Het leek mij altijd iets dat weggelegd was voor een gezin dat niet functioneerde, waarbij de ouders niet van elkaar en van de kinderen hielden. Dat bleek achteraf toch een stuk anders te zijn dan ik had gedacht. Nadat ik gezinstherapie in Dordrecht had gevolgd, kijk er met hele andere ogen tegenaan. 

Gezinstherapie in Dordrecht bij Praktijk voor Psychotherapie 

Het ging dus al een tijdje niet meer zo lekker in mijn gezin. Mijn echtgenoot en ik hadden vaak ruzies en de sfeer was in huis vaak gespannen. De kinderen sloten zichzelf meer en meer op in hun kamers, of bleven zelfs veel van huis weg. Communicatie was ver te zoeken en liefde en warmte al helemaal. Ik besloot toen op zoek te gaan naar een praktijk waarbij ik gezinstherapie in Dordrecht kon volgen. Ik vond het aanvankelijk maar een vreemd idee, gezinstherapie. Ik dacht altijd dat de liefde tussen onze gezinsleden sterk genoeg was om alle problemen zelf op te kunnen lossen. Toen ik mijn zus echter vertelde van mijn gezinssituatie, raadde zij mij echter aan om hulp te gaan zoeken. Ze raadde aan om gezinstherapie in Dordrecht te gaan volgen bij Praktijk voor Psychotherapie. Zij heeft daar zelf met haar vriend en haar zoon ook gezinstherapie gevolgd. Na de scheiding tussen haar en haar echtgenoot, is de situatie bij haar thuis erg uit de hand gelopen. De komst van haar nieuwe vriend in het gezin zette dan ook nog meer druk op de relatie tussen haar en haar zoon. Ze vertelde mij dat ze, nadat ze met z’n allen gezinstherapie in Dordrecht bij Praktijk voor Psychotherapie hebben gevolgd, er samen een stuk beter uit zijn gekomen. Ze doen weer leuke dingen samen en hebben een stuk meer respect en begrip voor elkaars situatie. Na haar verhaal ging ik dus op zoek naar de Praktijk voor Psychotherapie waar mijn zus het over had. Praktijk voor Psychotherapie is een praktijk die gerund wordt door psychologisch hulpverlener Gerard van Knijff. In zijn praktijk worden verschillende therapieën aangeboden: 

  • Relatietherapie 
  • Gezinstherapie 
  • Individuele therapie 
  • Kindertherapie met paarden 
  • Therapie voor rouw-en verliesverwerking 
  • Therapie voor stervensverwerking 
  • Therapie bij verslaving 
  • Therapie bij PTSS 
  • Therapie voor Oorlogsveteranen 

Praktijk voor Psychotherapie is dus een praktijk met veel ervaring op het gebied van therapie. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik bij deze praktijk gezinstherapie in Dordrecht moest gaan volgen. 

Neem contact op om een afspraak te maken 

Nadat ik mijn echtgenoot en kinderen ervan had overtuigd om samen met mij gezinstherapie in Dordrecht te gaan volgen, zijn we inmiddels al meerdere keren bij Praktijk voor Psychotherapie langs geweest. We hebben nog meerdere sessies te gaan, maar het is nu al duidelijk dat we elkaar als gezin een stuk beter begrijpen en meer respect voor elkaar hebben. Dit heeft nu al tot een betere sfeer in huis geleid. Mijn man en ik maken niet meer zoveel ruzie, de kinderen zijn een stuk meer open naar ons toe en ze doen het ook beter op school. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat wij deze stap als gezin hebben kunnen zetten op weg naar een betere gezinssituatie. Als jij ook gezinstherapie in Dordrecht wil volgen bij Praktijk voor Psychotherapie, kijk dan op praktijkvoorpsychotherapie.nl voor meer informatie of neem telefonisch contact op met de praktijk om een afspraak te maken. Het is aanvankelijk misschien een beetje spannend, maar het levert echt positieve resultaten op.

Categories: Nachrichten