Het doorlopen van een rouwproces is onontbeerlijkHebt u onlangs een dierbare verloren zoals uw vader, moeder, grootouders, vrienden of zelfs uw kind? Dan komt u hoe dan ook in een rouwproces terecht. Helaas leven we in een land waar alles maar snel moet. Werk moet snel, vrije tijd moet snel en emoties moeten snel verwerkt worden. Maar dat is niet hoe ons brein werkt! We moeten de tijd nemen om het rouwproces te doorlopen. Natuurlijk, er zijn voldoende mensen die er minder moeilijkheden mee hebben en in mindere mate sensitief zijn. Maar dat neemt nog niet weg dat er ook vele mensen zijn die een langere tijd zouden moeten nemen, en hopelijk ook willen nemen, om het rouwproces te doorlopen. En daar kunt u vanzelfsprekend wel iemand bij gebruiken. Iemand die naar u luistert, niet alleen maar begrip toont maar dat zelf ook kent, voelt, heeft ervaren, kortom: en sensitief persoon. U mag die ander best als autoriteit op dit gebied beschouwen maar het is ook belangrijk in het rouwproces dat u het met iemand kan bespreken die u op een gelijke voetstuk kunt zetten. Wat u qua rouwproces dan ook verwacht, het zal toch altijd anders uitpakken dan u vermoedt. Wat wij u kunnenbieden is de steun zoals hierboven beschreven. Ziet u dat wel zitten en voelt u zich belemmert door het niet beëindigde rouwproces? Terwijl er wel weer brood op de plank moet komen en familie, gezin, vrienden en kennissen nauwelijks nog de moeite nemen om met u over het verlies te spreken? Kijk dan snel op praktijkakkerwinde en neem contact op om een intakegesprek in te plannen. Wat hebt u te verliezen?

Dankzij een voltooit rouwproces voelt u zich een stuk lichter

Bij de uitvaart worden er herinneringen opgehaald, de kist wordt begraven of verbrand en u moet maar weer door met het leven. Maar het verdriet kan zo overweldigend zijn dat u helemaal niets meer aan kunt. Dat is nogmaals helemaal niet erg. Het heeft geen zin om u stoer voor te doen, het is de bedoeling om het rouwproces te doorlopen zodat u hier sterker uitkomt. En dat u daarom weleens door een diep dal moet gaan is dan maar zo. U bent immers diegene met een heel leven voor u. U zult natuurlijk regelmatig herinnerd worden aan de dood van die persoon. Maar u zult ook merken dat hierover praten helpt. Er slijt iets van het verdriet en het vindt een plek. Dankzij een dergelijk voltooid rouwproces krijgt u wellicht iets meer begrip voor de dood en zijn betekenis. U leert daardoor ook over het leven en misschien nog wel belangrijker: u leert meer over uzelf. Het rouwproces zoals u dat met deze therapie als het ware ondergaat heeft dan ook als doel dat u meer over uzelf leert en ook over het leven zodat u ondanks alles weer een positief gevoel krijgt en opgewekt het leven tegemoet stapt. Wat heeft het immers voor zin om langdurig te zwelgen in angst, verdriet en stilzwijgen? Daar kunnen alleen maar stoornissen door ontstaan terwijl u die samen met deze therapeut proactief en zelfs preventief kunt aanpakken.

Verdriet is niet iets waar u zich voor moet schamen!

U vindt haar in Zevenbergen. Dus mocht u in de regio wonen en vastzitten in uw leven dan staat deze therapeut voor u klaar. Ook als de oorzaak niets te maken heeft met een overlijden kunt u bij haar terecht. Ze helpt bijvoorbeeld mensen van hun burn-out af, helpt de cliënt zijn of haar angsten te overwinnen en houdt daarbij altijd in de gaten dat u uzelf beter leert kennen.