Een winterreis naar Alaska betekent een echt avontuur dat je fysiek en mentaal uitdaagt. Zoals ik het heb mogen ervaren: je fysieke conditie moet goed genoeg zijn om lange winteractiviteiten te kunnen uitvoeren, terwijl je positief moet blijven over het strenge winterweer. Voor de meeste reizigers is het niet het extreme klimaat dat hen belet Alaska te bezoeken; het is eerder hun houding en reactie op het klimaat dat hen terughoudend maakt om een vakantie in Alaska door te brengen. Maar in werkelijkheid heb je zoveel meer plezier in de winter, ook al is een vakantie in Alaska tijdens elk seizoen aan te raden. Wild Alaska biedt bijvoorbeeld unieke reizen die je zelf kunt samenstellen. De eigenaars van dit authentiek reisbureau hebben meer dan 10 jaar ervaring met het terrein in Alaska en Yukon (Canada). Eigenlijk zouden er meer zulke reisbureau’s moeten zijn. Mensen die aanbieden hun passie te delen met anderen, aan betaalbare prijzen. Geen massatoerisme, maar genieten van een vakantie met respect voor dieren en de natuur. Spreekt jou dit aan, bekijk dan de website www.wildalska.be. Je kunt de eigenaars van Wild Alaska alles vragen over een vakantie in Alaska. Dit zijn mensen die het echt allemaal van A tot Z hebben beleefd! In Alaska kun je bijvoorbeeld:

  • wilde dieren bewonderen
  • dagelijkse excursies ondernemen
  • je natuurfotografie naar een hoger niveau brengen

Ontdek een wereld van wilde dieren tijdens een vakantie in Alsaka

Alaska staat bekend om zijn iconische wildlife-walvissen, beren en arenden. Je zult ze zeker zien, maar je zult ook nog veel meer ontdekken, zoals vreemde en prachtige onderzeese wezens. TIjdens een vakantie in Alaska ontdek je bossen en zeeën boordevol leven. En als je het allemaal vanop een expeditieschip doet, dan zijn deze schepen klein en wendbaar. Ze zijn perfect om door de dierenrijke kanalen te navigeren en te blijven hangen in de kleine baaien waar walvissen komen eten. De begeleiders zullen een hydrofoon gebruiken om de geluiden van walvissen af te luisteren. Bovendien komen mensen van de Alaska Whale Foundation mogelijk op een dag aan boord om de meest actuele bevindingen over het gedrag van de bultrugwalvis te delen. Doordat de meeste expeditie cruises opereren onder zeer lange ervaring in de regio, weten ze ook waar ze naartoe moeten gaan voor het ontmoeten van bultruggen of om het even welke andere dieren. Tijdens je vakantie in Alaska zul je plaatsen zien die nog onaangeroerd zijn gebleven door de mens.

De koningszalm van Alaska

Je kunt Alaska niet verlaten zonder de heerlijke koningszalm te proberen. Geloof het of niet, het zal een van de redenen zijn waarom je snel opnieuw een vakantie in Alaska zult willen doorbrengen. Mijn begeleiders adviseerden me om een ​​zware winterjas en laarzen te dragen om me warm te houden. Maar na een uur op de sneeuw te hebben doorgebracht, voelde ik me nog steeds doodvriezen. Toch bleef ik stilzitten en aandachtig naar het gat staren. Drie uur later voelde ik eindelijk dat mijn haak zwaar werd. Ik wachtte een paar seconden en liet toen de haak teruglopen. En een koningszalm zat het aas te verorberen! Ik voelde een sterk gevoel van voldoening. Aan het einde van de dag kwam uiteraard het avondeten. Ik was zo opgewonden toen ik zag dat mijn zalm die avond als een van de hoofdgerechten op de eettafel kwam. Als je een liefhebber bent van zeevruchten in Alaska, dan is ijsvissen een van de winteractiviteiten die je niet mag missen tijdens je vakantie in Alaska. Er is niets lekkerder dan een vers gevangen zalm, vooral als je al het werk zelf hebt gedaan!

Lees meer…

Categories: Urlaub und Erholung