Ik werk al vele jaren voor een grote internationale reisorganisatie op het hoofdkantoor in Amsterdam. Ik werk op de afdeling Human Resources en hou mij bezig met verschillende projecten bij dit bedrijf. Ik vind het erg leuk om voor een groot internationaal bedrijf te werken. Er hangt een goede sfeer en het personeel komt uit allemaal verschillende landen, voornamelijk Europese landen. Veel van mijn collega’s zijn gespecialiseerd in het werven van mensen voor een specifieke afdeling, bijvoorbeeld voor de IT afdeling. Dit is vaak een groot voordeel, want met hun ervaring hebben zij een grotere kans dat zij een geschikte kandidaat vinden. Zij weten precies waar zij op moeten selecteren en aan welke voorwaarden een kandidaat moet voldoen. Ik verzorg de werving van een aantal kleine afdelingen en hiervoor is de werving veel lastiger. Een van de afdelingen waar ik voor werk is de afdeling legal. Wij hebben op deze afdeling 4 mensen werken en zij werken hier allemaal al diverse jaren. Ik heb sinds ik voor dit bedrijf werk weinig hoeven te doen voor deze afdeling, maar een maand geleden kwam er een nieuwe positie open. Met de bedrijven met wie wij samenwerken hebben wij allemaal contracten afgesloten en vaak staan er verschillende voorwaarden in de contracten. Het bedrijf wilde iemand aannemen om de contracten goed te bestuderen en indien mogelijk aan te passen, zodat wij met bedrijven samenwerken onder dezelfde voorwaarden. Wij wilden een bedrijf voor legal recruitment inschakelen voor het vullen van de positie. Van te voren wist ik al dat het erg lastig zou zijn om een geschikte kandidaat te vinden, een bedrijf gespecialiseerd in legal recruitment zou ons hiermee kunnen helpen. Zij hebben de benodigde ervaring en weten hoe zij de beste kandidaten kunnen vinden en selecteren.  

Legal recruitment via T&P Legal

Wij hadden nog nooit samengewerkt met een bedrijf voor legal recruitment, daarom moest ik zoeken naar een bedrijf dat ons hierbij kon helpen. Online zocht ik naar bedrijven die met legal recruitment ervaring hebben en ik vond een aantal bedrijven die dit doen. Het leek mij verstandig om samen te werken met een bedrijf met veel ervaring en daarom wilde ik weten welke bedrijven zij al geholpen hadden. Ik selecteerde 3 bedrijven en vroeg aan hun om hun referenties. Ik was erg onder de indruk van het bedrijf T&P Legal, dat ik vond via hun website tplegal.nl. Dit bedrijf heeft veel grote klanten en helpt hun met het vinden voor geschikte kandidaten. Ik vroeg een gesprek aan bij dit bedrijf om onze ideeën over legal recruitment te bespreken. Tijdens dit gesprek gaf ik aan, naar wat voor kandidaat wij zochten en waar de kandidaat aan moest voldoen. We bespraken ook de tarieven voor het werven van een kandidaat en gingen akkoord met het tarief van dit bedrijf. Dit bedrijf heeft veel verschillende kandidaten in hun bestand en zij vertelden mij dat ze snel een aantal geschikte kandidaten zouden vinden. Niet veel later kregen wij te horen dat ze 3 geschikte kandidaten hadden gevonden.

De juiste persoon gevonden

De 3 kandidaten die T&P Legal had geselecteerd waren allemaal erg goed en passen goed bij ons bedrijf. Wij hadden gesprekken met deze mensen en kozen uiteindelijk de beste kandidaat uit. T&P Legal had ons erg goed geholpen bij onze legal recruitment, wij hadden zelf nooit zo gemakkelijk geschikte kandidaten kunnen vinden. Zij ondersteunden ons bij de gesprekken en controleerden de kandidaten zorgvuldig. Voor hulp bij legal recruitment kan ik T&P Legal aanraden.

  • Veel grote bedrijven geholpen
  • Een groot klantenbestand
  • Snel geschikte kandidaten gevonden
  • Ondersteuning tijdens de gesprekken
Categories: Nachrichten