In ons seniorencentrum hadden we laatst een groot probleem, want de damestoiletten overstroomden. We hebben hier al wel vaker last van gehad en het blijkt dat enkele van de dames op de afdeling soms wat verward zijn en dan niet door hebben dat ze bepaalde dingen niet door het toilet moeten spoelen. Omdat het afvoersysteem op elkaar is aangesloten is het op de plek waar de buizen samenkomen één grote opstopping geworden, met als resultaat dat we wel vijf toiletten hadden die overstroomden. Hier moest met grote spoed de ontstoppingsdienst aan te pas komen, want als dit niet snel verholpen zou worden, dan zouden er nog meer bewoners van de kaart zijn. Het afsluiten van de toiletten in een centrum als dit hier is geen optie. Wanneer mensen niet meer in staat zijn om te snappen dat ze eenmalig niet op een toilet kunnen, dan denken ze direct dat ze nooit meer op dat toilet mogen en dan weten ze niet meer waar ze het zoeken moeten. Dit is een erg lastige situatie en we hebben dan ook direct via rioolprobleemkwijt.be een ontstoppingsdienst bereid gevonden om per direct naar onze locatie te komen. Op Rioolprobleem Kwijt hebben we verder zelf gekeken of we nog iets aan het probleem konden doen.

  • We hebben heet water in de toiletten gegoten
  • We hebben een soda-oplossing geprobeerd
  • We hebben met gereedschap van onze klusjesman het een en ander uitgeprobeerd

Het wilde maar niet vlotten en het probleem leek alleen maar erger te worden. We waren ten einde raad, toen gelukkig de ontstoppingsdienst kwam voorrijden. Wat een held, we konden hem wel zoenen. Deze vriendelijke man was nog nooit bij ons op locatie geweest en hij had daardoor ook geen idee van de situatie zoals de afvoeren van de toiletten zijn aangelegd. Dit vergde dus enige expertise, maar daarvoor hadden we de ontstoppingsdienst natuurlijk ingeschakeld. Hij wist ons al wel te vertellen dat we goed ons best hadden gedaan om het probleem te verhelpen, maar dat de verstopping te diep in de buis zat en dat we hier zelf niets aan hadden kunnen doen.

Speciaal materiaal van de ontstoppingsdienst bracht de redding

We hebben redelijk hulpeloos moeten toekijken hoe de man van de ontstoppingsdienst zijn werk deed. We konden ook niet anders, behalve proberen te zorgen dat we de mensen op de afdeling niet te veel zouden worden afgeleid door wat er allemaal gaande was. We hebben er enkelen moeten begeleiden naar een toilet in een andere vleugel van het gebouw, want bij het stellen van de diagnose is ook boven iemand naar het toilet gegaan en dat veroorzaakte weer een probleem op de begane grond, waar de ontstoppingsdienst aan het werk was. We moesten er dus voor zorgen dat ook op de hoger gelegen verdiepingen niemand de damestoiletten zou gebruiken. Al snel bleek echter dat de man dan de ontstoppingsdienst met zijn speciale gereedschap beweging kreeg in de prop die de ophoping veroorzaakte. Het begon erop te lijken dat we snel van het probleem verlost zouden zijn.

Preventieve aanpassingen in de afvoer van de toiletten

De man van de ontstoppingsdienst heeft ons voor nu van het probleem afgeholpen. Toch vertelde hij ons dat dit probleem zou blijven bestaan, wanneer mensen dingen in de toiletten deponeren en dan doorspoelen, die niet bedoeld zijn om doorgespoeld te worden. We konden het probleem in ieder geval ondervangen door een aanpassing in de afvoer, waardoor niet gelijk deze vleugel van het pand een probleem heeft. Inmiddels hebben we hiervoor een offerte ontvangen en volgende week gaat de ontstoppingsdienst aan de slag om de aanpassingen te realiseren.

Categories: Mode und Bekleidung