Als je mij ziet zou je in eerste instantie niet denken dat ik zo’n creatieve hobby heb, maar achter het saaie kantoormuisje in doorgaans grijze outfits schuilt een freubelaar pur sang. Mijn huisje mag dan wat saai ogen, maar als je de grote, witte kast in de woonkamer opentrekt tref je een walhalla aan basisonderdelen voor sieraden maken aan. Er staan ontelbare glazen potten (door de jaren heen verzameld,) met alles wat je maar kunt bedenken voor het sieraden maken. Basisonderdelen, zoals kralen, rijgdraad en sluitinkjes, (deze bestel ik bij Bijoux by you,) maar ook diverse hangers, bedeltjes en stoffen producten als franjes en kwastjes. Sommige spulletjes zijn niet eens zozeer geschikt voor het maken van sieraden, maar die kan ik dan weer gebruiken voor het pimpen van oude shirtjes of iets dergelijks. Ik krijg veel cadeau en neem dus ook bijna alles aan. Overal is wel iets leuks van te maken voor wie creatief genoeg is. (En ik geloof oprecht dat iedereen dat is, als je maar beschikt over een flinke portie geduld.) Creativiteit zit hem in iets uit niets maken, en als je het mij vraagt meer in het proces dan in het resultaat. Misschien dat ik daarom ook zo’n zwak heb voor basisonderdelen voor sieraden maken. Al die gekleurde onderdeeltjes in glazen potjes en zakjes, het is echt een feest om naar te kijken. Misschien is het dus stiekem ook wel een soort verzameldrang in plaats van hobby. Ik ga zelfs regelmatig naar de kringloop om te kijken of ze nieuwe sieraden hebben hangen bij de kassa, en haal deze vervolgens uit elkaar om de basisonderdelen voor sieraden maken opnieuw te kunnen gebruiken. Wat ik er zoal mee maak? Nou, het volgende bijvoorbeeld:

• Kettingen.
• Armbandjes.
• Ringen.
• Sleutelhangers.
• En zelfs muurdecoratie.

Basisonderdelen voor sieraden maken uit het buitenland

vrienden en familie weten dat ze mij altijd blij kunnen maken met basisonderdelen voor sieraden maken, en nemen wel eens iets heel bijzonders voor me mee vanaf vakantie. Zo kocht een goede vriendin laatst handgemaakte, houten kralen in Bali, met een patroontje dat de lokale bevolking er zelf opschildert. Zo’n uniek cadeau, blijer kon je me niet maken! Al moet ik eerlijk bekennen ook de typisch Hollandse kralen erg mooi te vinden. Deze zijn doorgaans van keramiek, en hebben tekeningen van typisch Hollandse taferelen. Deze zijn ook erg leuk om weg te geven aan vrienden die in het buitenland wonen. Ik maak er wel eens een armbandje van en stuur die op naar kennissen in Frankrijk. Aan hun reactie te horen vallen ze altijd in de smaak. Niet alleen omdat ze typisch Hollands zijn, maar vooral omdat een handgemaakt cadeau nu eenmaal leuker is om te krijgen dan iets wat je in de winkel koopt. Het is gemaakt met liefde, van de mooiste basisonderdelen om sieraden van te maken. Ik gebruik dan ook altijd alleen de beste kwaliteit garen en sluitinkjes, etc. Dan weet ik zeker dat het armbandje lang mee gaat.

Waar koop je al die benodigdheden?

Als je zelf aan de slag wilt en dus basisonderdelen voor het sieraden maken wilt bestellen, dan hoef je niet ver te zoeken. Het internet staat echt boordevol met webshops, zowel in Nederland als daarbuiten, met de allermooiste kralen, rijgmateriaal, sluitinkjes en inspiratie. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.bijouxbyyou.com. Dit is een vrij nieuwe webshop met een assortiment dat zich nog aan het uitbreiden is. Ik neem er regelmatig een kijkje om te zien of ze al nieuwe basisonderdelen voor het sieraden maken hebben geplaatst. Veel freubelplezier gewenst!

Categories: Mode und Bekleidung