Het maken van noorderlicht reizen is iets dat bij een groep mensen zeker op het lijstje van vakantiewensen staat. En staat dit er nog niet op, dan zou je het er zeker aan toe moeten voegen! De Aurora Borealis, zoals dit natuurfenomeen ook wel genoemd wordt, is echt fantastisch om mee te maken! Moet je nu speciaal op reis gaan om dit te kunnen zien? Nee, dit hoeft niet per definitie. Heel soms heb je het geluk dat het ook in ons land waar te nemen is. Maar dit komt maar zo zelden voor, dat het maken van noorderlicht reizen toch eigenlijk de enige optie is als jij dit een keer wilt zien. Bovendien is het effect bij ons ook lang niet zo sterk en dat heeft te maken met de grotere afstand tot de noordpool. Zie je het lichtverschijnsel hier al een keer, dan is dit maar zo miniem dat je het eigenlijk nog steeds niet in alle volle glorie kunt waarnemen. Naar het noorden afreizen is dan ook de beste optie voor degene die het echt eens volop mee willen maken. Je moet dus gewoon naar het noorderlicht reizen, wil jij dit lichteffect ten volste meemaken.

Naar het noorderlicht reizen

Als jij naar het noorderlicht reizen wilt, naar welke landen kun je dan het beste gaan? Als je in Europa wilt blijven, dan zijn Noorwegen, Finland en Zweden hiervoor heel erg geschikt. Je kunt dan wel het beste naar de regio Lapland gaan en dan ook het liefst flink boven de poolcirkel. Op die hoogte is de kans op het zien ervan namelijk zo groot mogelijk en zie je het bovendien ook het best. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat daar nog niet veel lichtvervuiling is, er is daar immers een dunne bevolkingsdichtheid en ook geen grote industrie. De nachten zijn dus nog echt donker en dat maakt deze regio zo geschikt voor noorderlicht reizen. Hoe donkerder het is, hoe beter je het lichteffect kunt waarnemen. Dit gegeven heeft dus ook effect op de reisperiode, in de zomer wordt het in deze regio immers niet donker. De wintermaanden zijn dan ook het meest geschikt, maar ook bepaalde periodes in het voorjaar en in de herfst geven een goede kans. Dat is dus zeker iets om in het oog te houden als jij naar het noorderlicht reizen wilt!

Mooie reis

Ga je vanwege het noorderlicht reizen naar Lapland, dan kun je echter nog veel meer genieten dan alleen van het kijken naar de Aurora Borealis. Dit zul je immers vooral ‘s avonds en ‘s nachts kunnen zien, overdag heb je dan alle tijd om andere activiteiten te ondernemen. In de winterperiode kun je dan denken aan:

  • huskytochten
  • sneeuwwandelen
  • ijsvissen
  • sneeuwscooterexpedities

En daarnaast is er in dit gebied ook volop gelegenheid voor het beoefenen van wintersporten als snowboarden en skiën. Door de sneeuwzekerheid zul je hier zeker gebruik van kunnen maken! Wil jij naar het noorderlicht reizen en de kans zo groot mogelijk maken dat je het ook echt zult kunnen zien, dan is het goed om te boeken bij Xplore the North. Zij zijn namelijk echte specialisten op dit gebied en weten precies wanneer de kans hierop zo groot mogelijk is! Daarnaast kennen zij ook de mooiste plekjes voor je vakantie en stellen zij altijd mooie dagprogramma’s samen. Als je bij hen boekt, kun je er zeker van zijn dat je een mooie reis zult hebben! Op xplorethenorth.be kun je meer informatie vinden over hun aanbod aan noorderlicht reizen of vraag eens meer informatie bij hen op!

Categories: Urlaub und Erholung