Zoals de trouwe lezers van mijn blog goed weten ben ik net begonnen aan een nieuwe baan. Of beter gezegd: ben ik bezig om van mijn hobby een baan te maken. Fotografie. Hiervoor was ik jarenlang in loondienst voor een mediabedrijfje. Keer op keer zag ik hoe we fotografen met slechts een gemiddeld talent mooie klussen schonken, terwijl ik allang doorhad dat ze nooit een optimaal resultaat konden leveren. Toen de frustratie dermate opliep dat ik mijn werkzaamheden nauwelijks nog serieus kon uitvoeren, ben ik naar mijn baas gestapt. Ik vertelde hem dat ik wilde switchen van werkzaamheden: in plaats van manusje-van-alles bij het mediabedrijf wenste ik graag ingehuurd te worden als fotograaf. In eerste instantie overviel ik mijn baas hiermee, en stelde hij zich aarzelend op. Mettertijd begon hij aan het idee te wennen en besloot hij me een kans te geven. Hoewel fotografie al jarenlang een hobby van me was, vond ik dit toch wel spannend. Ik had alleen voor mezelf gefotografeerd. Af en toe wel eens voor vrienden of familie – een feestje, een ceremonie, of een andere evenement – maar dat mocht geen naam hebben. Ik greep de kans evenwel met beide handen aan. De klus is inmiddels achter de rug. Maar voorafgaand moest ik nog wel op zoek naar een goede fotospeciaalzaak, en liefst in Lelystad, mijn woonplaats. Mijn apparatuur was weliswaar niet van slechte kwaliteit, maar wel wat verouderd. Bij een fotospeciaalzaak kon ik mijn apparatuur wat upgraden. Na kort Google geraadpleegd te hebben, kwam ik al gauw bij Ringfoto Doornbos, te vinden op ringfotodoornbos.nl. In deze blogpost zal ik mijn ervaringen met deze fotospeciaalzaak delen.

Bij deze fotospeciaalzaak was ik direct geslaagd

Toen ik de fotospeciaalzaak binnenstapte wist ik direct dat ik aan het juiste adres was. Als je kiest voor deze fotospeciaalzaak, kan je rekenen op:

  • Een uitgebreid assortiment camera’s
  • Duizenden accessoires
  • Deskundig advies

De keuze was werkelijk reuze. Ringfoto Doornbos heeft een uitgebreid assortiment, bestaande uit onder andere compact camera’s, spiegelreflexcamera’s, camcorders, objectieven, en flitsers. Daarnaast zijn er in deze fotospeciaalzaak werkelijk duizenden accessoires te vinden. En alles van merken uit het hoogste segment: Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic, Samsung, Sigma, Tamron etc. Het duizelt de welwillende koper. Hoe je weg te vinden in een fotospeciaalzaak dat zoveel kwaliteit biedt? Gelukkig hebben de verkoopadviseurs in de winkel veel ervaring op het gebied van fotografie en kan je altijd deskundig advies verwachten. Zo kon ik natuurlijk wat advies gebruiken bij het navigeren tussen alle mogelijke opties voor een nieuwe camera. Ook had ik enkele vragen over mijn mogelijk verouderde accessoires en hoe deze konden samenwerken met een nieuwe camera. De medewerker van Ringfoto Doornbos stond me gewillig te woord en dankzij haar deskundige advies heb ik niet alleen een kwalitatief hoogstaande nieuwe camera, maar ook de zekerheid dat mijn randapparatuur compatibel is.  

Een geslaagde investering

Toen ik de winkel bezocht, heb ik gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe pasfoto’s te laten schieten, voor op mijn nog op te zetten bedrijfswebsite. Het onderstreept de kwaliteit van deze fotospeciaalzaak dat ze behalve hoogwaardig apparatuur in huis hebben en deskundig advies kunnen bieden, ook zelf goede foto’s kunnen maken. In deze fotospeciaalzaak vind je dus alles over fotografie onder een dak. Bovendien voor scherpe prijzen. Ik zag dat ze ook de mogelijkheid bieden om oude films of videobanden over te zetten op moderne varianten als USB of DVD. Gewapend met nieuwe apparatuur van deze fotospeciaalzaak was mijn eerste klus een enorm succes. Een perfecte start van mijn nieuwe baan. Een aanrader!

Categories: