Als je je aan het oriënteren bent op noorderlicht reizen kun je het beste naar de website van XploreTheNorth.be gaan. Dit is namelijk een reisorganisatie die is gespecialiseerd in reizen naar het hoge noorden, waarbij ze je vrijwel kunnen garanderen dat je het noorderlicht gaat zien. Bij Xplore The North weten ze namelijk door hun jarenlange ervaring precies waar je moet wezen en in welke periode van het jaar, om het noorderlicht te zien, en dus zijn ze een ware expert op het gebied van noorderlicht reizen. Op hun website vind je uitgebreide informatie over het magische noorderlicht en wat er zo bijzonder aan is. Bij Xplore The North stellen ze dat het een absolute must is om ten minste één keer in je leven het noorderlicht te zien, want deze ervaring is er een om nooit te vergeten. Voor alle mensen die de voorkeur geven aan vakanties in het zuiden en op een ligbedje in de zon hun dagen spenderen is het goed om te beseffen dat dit weliswaar relaxt is, maar niet zo bijzonder als de noorderlicht reizen van Xplore The North. De magische, bewegende lichtsluiters doen de sterrenhemel oplichten, in de vorm van een lichte gloed tot een waar, dansend spektakel. Dit is voor veel reizigers het absolute hoogtepunt van hun reis door het hoge noorden en volgens de mensen achter Xplore The North de droom van elke laplandreiziger. 

Waar kun je noorderlicht reizen boeken?

Bij Xplore The North kun je diverse noorderlicht reizen boeken, met ieder hun eigen kenmerken en locaties. Ze bieden reizen aan in verschillende landen en gebieden, zoals:

  • De Lofoten (De eilandengroep van Noorwegen)
  • Ijsland
  • Groenland en Spitsbergen
  • Noordelijk Lapland: Het noordelijkste deel van Finland, Zweden en Noorwegen

Naar al deze gebieden biedt Xplore The North reizen aan, met keuze uit diverse resideren en bestemmingen. Als je dus op zoek bent naar noorderlicht reizen maar niet precies weet waar je voorkeur naar uitgaat kun je het beste even op hun website kijken naar de verschillende aspecten van alle reizen. Ze hebben zowel voor de relaxte reiziger als de avonturier diverse opties en er zit vast ook voor jou een geschikte reis tussen, zodat je nog dit jaar het bijzondere noorderlicht kunt gaan bewonderen. 

Reis naar Lapland in de winter

Lapland betreft het meest noordelijke deel van Noorwegen, Zweden en Finland en leent zich uitstekend voor noorderlicht reizen omdat de kans dat je daar het noorderlicht spot erg groot is. OP het gebied van noorderlicht reizen naar Lapland biedt Xplore The North diverse opties. Je kunt zowel een kant en klare Lapland reis boeken als deze zelf samenstellen met allerlei gave opties. Kies bijvoorbeeld uit een week- of weekendverblijf of juist meerdere weken. Boek er wat unieke ervaringen bij zoals huskytochten of sneeuwscooter safari’s of ga mee op een van de rondreizen door Lapland. De rondreizen zijn misschien wel de meest bijzondere noorderlicht reizen die ze bij Xplore The North aanbieden, omdat je dan meerdere bestemmingen bezoekt en niet slechts op één plek blijft. De kans is dan veel groter dat je het noorderlicht spot, en als dat het doel is van je vakantie dan zou ik persoonlijk voor een van de vele rondreizen door Lapland gaan. 

Categories: Urlaub und Erholung