Wil jij professioneel acteur worden? Dan loopt het traject daar naartoe meestal via een van de HBO toneelopleidingen in Nederland. Als je naar een dergelijke theaterschool wilt, dan kun je terecht in:

Maar je wordt natuurlijk niet zomaar tot een dergelijke opleiding toegelaten, je zult van tevoren wel auditie hiervoor moeten doen. Om hier doorheen te komen, om daadwerkelijk toegelaten te worden, moeten de scholen kunnen zien dat je beschikt over talent en over doorzettingsvermogen. Talent is iets dat je hebt of niet, tenminste, dat is wat er vaak gedacht wordt. En gedeeltelijk is dit ook waar, maar het is ook zeker iets waar je aan kunt werken en dat doe je dan op een voorbereidende theaterschool. Voor alle talenten die je zou kunnen hebben, geldt dat het niets wordt als je dit niet verder ontwikkeld, als je er geen tijd en werk in steekt. Professionele muzikanten beschikken bijvoorbeeld wel over een bepaalde aanleg voor hun instrument, maar als zij niet iedere dag geoefend hadden en vele lessen hadden gevolgd, dan zou hun talent niet tot ontwikkeling zijn gekomen en hadden ze het nooit zover geschopt. Dat geldt ook voor acteren, je komt niet zomaar op een HBO theaterschool terecht, daar moet je wel wat voor doen.

Voorbereiden op HBO theaterschool

Je hebt dus een bepaalde aanleg voor het toneelspelen of acteren nodig, maar daarmee ben je er nog niet. Wil je echt op de theaterschool terechtkomen, dan is het van belang dat je dit talent verder ontwikkelt. Het eerste wat je dan doet, is bij jou in de buurt kijken welke toneelverenigingen of theatergroepen er zijn, zodat jij je daarbij aan kunt sluiten. Hoe vaker je met anderen een stuk speelt en hoe vaker je op de planken staat, hoe beter het in feite voor je ontwikkeling is. Zo doe je immers al de nodige ervaring op en dat zal je later op de theaterschool absoluut helpen. Maar op een gegeven moment zul je verder willen, zul je meer willen leren dan ze jou op je plaatselijke vereniging of cursus aan kunnen bieden. Als jij merkt dat dit voor jou ook geldt, dan is het tijd om de volgende stap te zetten, namelijk het volgen van een voorbereidende theaterschool bij een goed instituut. Hier kun jij verder tot ontwikkeling komen, zodat jouw auditie voor de HBO toneelopleiding van jouw keuze zo goed mogelijk zal verlopen!

Goede vooropleiding

Wil jij een goede vooropleiding voor de theaterschool genieten, dan is het aan te raden om lessen te nemen bij Vooropleiding Theater Nederland. Zij zijn de echte top op dit gebied in ons land, wat betreft deze cursussen. Er zijn verschillende redenen waarom zij zo goed zijn. Een daarvan is het feit dat je bij hen les krijgt van professionele acteurs en regisseurs. Zij weten waar zij het over hebben, door de ervaring die zij zelf al op hebben gedaan. Zij zijn daardoor dan ook als geen ander in staat om jou te begeleiden en jou beter te maken. Ook hebben zij veel contacten met de HBO instellingen, zij weten wat er daar van jou verwacht wordt. Volg jij de voorbereidende theaterschool bij dit instituut, dan kun je er dus zeker van zijn dat jij goed voorbereid wordt op de audities die gaan komen. Als jij het met hun hulp niet redt, dan is de kans erg klein dat je het op een andere manier wel redt. Laat je dus goed opleiden, laat de docenten jou helpen om je talenten zo goed mogelijk tevoorschijn te halen! Geïnteresseerd in deze voorbereiding op de theaterschool? Kijk dan eens op ToneelhuisAmsterdam.nl voor meer informatie over wat zij jou kunnen bieden!

Categories: Freizeit und Hobby