Eens in de zoveel tijd komt dat ene klusje weer om de hoek kijken en afgelopen zaterdag was het weer zo ver: ontstoppen van de afvoer. Al een paar dagen liep het water in de wasbak in de keuken slecht weg, maar ik stelde het klusje uit tot het weekend. Mijn man dacht het zo opgelost te hebben en begon eerst met gootsteenontstopper. Dat loste niets op en heeft vervolgens de buizen onder de wasbak opgedraaid. Ook daar bleek het probleem niet te zitten. Meer dan dat konden we zelf niet doen en daarom hebben we vervolgens de hulp van DSRioolservice ingeschakeld. Het probleem bleek niet in het ontstoppen van de afvoer te zitten, maar nog dieper, namelijk in het riool. DSRioolservice had deze verstopping binnen een half uurtje voor ons opgelost!’

Laat het ontstoppen van de afvoer door een ander doen.

Een verstopte afvoer of een verstopt riool is natuurlijk ontzettend vervelend. Wij begrijpen dat u dit het liefste zelf zo snel mogelijk en kosteloos wilt oplossen. Toch raden wij ten sterkste af om zelf te gaan morrelen in een afvoer en al zeker niet in een riool. Het kan namelijk zo maar zijn dat u hiermee het probleem verergerd en dat is natuurlijk het laatste wat u wilt. En dat is ook het laatste wat wij van DSRioolservice willen! Wacht daarom ook nooit te lang met het inschakelen van professionele hulp wanneer u een vermoeden heeft van een verstopping. U kunt een verstopping herkennen aan de stank uit het putje of borrelende geluiden. Deze geluiden ontstaan wanneer de riolering deels dicht komt te zitten met viezigheid. Hierdoor verplaatst de lucht zich bij het lozen van nieuw afvalwater. Het verplaatsen van de lucht zorgt uiteindelijk voor de borrelende geluiden. Heeft u regelmatig last van borrelende geluiden, dan zou het geen kwaad kunnen om eens te laten kijken naar uw riolering. DSRioolservice is gespecialiseerd in het ontstoppen van de afvoer en riolering. Zelfs wanneer het nog niet helemaal duidelijk is waar het probleem zich bevindt, kunt u onze hulp inschakelen. Wij zoeken dan voor u uit wat er loos is en wat de oplossing is. Het ontstoppen van een afvoer hoeft geen blok aan uw been te zijn, wij lossen het graag voor u op! Meer informatie over het ontstoppen van de afvoer vindt u op https://www.dsrioolservice.nl/riool-ontstoppen-noordwijk.html.

Hoe ontstaat een verstopping in de afvoer?

Een verstopping in de afvoer of riolering kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een slechte of oude riolering die toe is aan vervanging;
  • Wortels die de riolering zijn binnengedrongen;
  • Verzakkingen die door de jaren heen zijn ontstaan;
  • Of een te lange afstand tussen het riool en de afsluiting.

Soms is het een combinatie van factoren dat er uiteindelijk voor zorgt dat de doorstroming in het riool niet meer goed werkt. Er zijn een heleboel dingen die kunnen veroorzaken dat de afvoer of het riool verstopt raakt. Met welk probleem u ook te maken heeft: voor het ontstoppen van de afvoer, repareren, inspectiewerk, grondwerk of het opsporen en verdrijven van de stank kunt u rekenen op DSRioolservice. We werken met vaste prijzen die u kunt vinden op onze website waardoor u achteraf nooit voor verassingen staat. Wilt u meer weten over onze diensten of heeft een vraag, neem dan gerust contact met ons op. Alle contactgegevens vindt u op onze website. Evenals het nieuws. We blijven graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen over het ontstoppen van een afvoer, zodat we u altijd op de juiste manier kunnen helpen!

Categories: Nachrichten