Wagyu vlees; exclusief Japans vleesAls je van exclusief vlees houdt, dan heb je vast wel eens gehoord van wagyu vlees. Dit vlees komt van de Japanse keizer koe en is heerlijk vettig en vol van smaak. Deze koeien zien er bruinzwart uit komen als sinds eeuwen voor in Japan. De koeien worden speciaal behandeld volgens een eeuwen oude Japanse traditie, waaronder door het krijgen van massages. Zeer speciaal vlees uit Japan dus. Des te bijzonder is het dat in een klein dorp in het noorden van Limburg deze speciale koeien en hun vlees te vinden zijn! Op de Wagyu Farm houden Bianca en Jacquo Gerritsen deze bijzondere koeien en verkopen zij wagyu vlees. In hun webshop die te vinden is op hun website http://www.wagyu-farm.nl/ kan je dit speciale wagyu vlees kopen. Naast het wagyu vlees heeft de Wagyu Farm nog veel meer te bieden:

  • Vergaderruimtes
  • Een bezoek en rondleiding door de boerderij
  • Vlees proeverij
  • Een Wagyu vlees lunch of diner
  • Een winkel met Wagyu vlees en Japanse messen

Dit heerlijke vlees is typisch te gebruiken voor Japanse gerechten, zoals sushi. Maar ook heerlijk te eten als steak, hamburger of carpaccio. Wil je dit vlees liever proeven voordat je het koopt? Dat kan! Op de boerderij kan je een rondleiding volgen, waarvan een proeverij een onderdeel is. Tijdens de rondleiding kan je zien hoe de koeien worden gehouden, mag je ze knuffelen en de tour wordt afgesloten met een kopje koffie/thee en vleesproeverij. Hier kan je de heerlijke malse stukjes vlees proeven.

De wondere wereld van wagyu vlees op de Wagyu Farm

Bart (51) en zijn familie boekten voor een familie uitje de Boergondische verwennerij met proeverij bij de Wagyu Farm. “Onze familie houdt van lekker Boergondisch eten en van eten met kwaliteit en veel smaak. Voor ons jaarlijkse familie uitje waren we dan ook op zoek naar een plek waar we konden genieten van wat kwaliteitseten, maar wat voor de kinderen ook leuk zou zijn. Na wat rondzoeken kwamen we bij de Wagyu Farm uit. Ik ben zelf bekend met het wagyu vlees  en kan hier al van watertanden als ik eraan denk. Twee keer eerder heb ik een wagyu steak gegeten en je kan me hier absoluut voor wakker maken midden in de nacht. Toen we aankwamen bij de Wagyu Farm werden we warm verwelkomt door Jacquo en kregen we wat koffie en thee aangeboden. Vervolgens zijn we langs de stallen van de koeien gegaan waar we meer te horen kregen over het ras en hoe ze verzorgd worden om het lekkerste vlees te produceren. De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad, want ze mochten de koeien knuffelen en er waren net twee kalfjes geboren die ze mochten aaien. We hebben nog een mooie wandeling door de weide gemaakt en toen was het tijd voor de proeverij. We hebben verschillende stukken vlees geproefd, zoals steak, carpaccio en een burger. Het was interessant om het vlees te proeven na de rondleiding en alle informatie die we hadden gehoord. Je proeft het vlees dan veel intenser, omdat je weet hoe de koeien behandeld worden om een bepaald soort smaak en structuur teweeg te brengen.”

Bestel jouw vlees bij Wagyu Farm

Het Wagyu vlees dat wordt geproduceerd op de Wagyu Farm kan je bestellen in hun webshop. En je kan ook een bezoekje brengen aan de winkel om het heerlijke verse vlees mee naar huis te nemen. De Wagyu Farm is daardoor niet alleen een plek waar exclusief Japans vlees wordt gemaakt, maar het is ook een beleving om te bezoeken!

Categories: Nachrichten