Dit jaar wilde ik mijn appartement verkopen en een nieuwe kopen in Amsterdam. Ik woonde in een dorpje niet zo ver van Amsterdam en heb daar jarenlang leuk gewoond. Het had veel voordelen om daar te wonen, maar ook een aantal nadelen. In het dorp is het altijd erg rustig, wat soms wel fijn is, maar soms ook vervelend, omdat er weinig te doen is. De belangrijkste gemakken kan je er vinden, maar om te winkelen moet je naar een van de steden in de buurt. Omdat je dichtbij Amsterdam zit, kan je er gemakkelijk komen, maar onderweg naar mijn werk stond ik altijd in de file. Dat vond ik erg vervelend, want ik was juist in de buurt van Amsterdam gaan wonen om mijn reistijd te verkleinen. Het was ook wel mogelijk om met het openbaar vervoer naar mijn werk te gaan, maar dan moest ik een aantal keren overstappen. Eerder beginnen op kantoor had niet zo veel zin, omdat mijn klanten dan nog niet aanwezig zijn. Het leek mij beter om in Amsterdam te gaan wonen, op die manier kon ik veel reistijd besparen. Bovendien heb ik in Amsterdam ook nog een aantal vrienden wonen, die waren gebleven na onze studietijd. Ik vond de verkoop en aankoop van een appartement wel lastig, het zijn twee totaal verschillende huizenmarkten. Amsterdam is eigenlijk een markt op zich voor huizen, er gelden andere regels dan in andere plaatsen in Nederland. Het leek mij verstandig om twee makelaars in te schakelen voor de verkoop en aankoop, maar daarvoor wilde ik wel de tarieven voor de makelaars weten. Ik wist dat de hulp van een makelaar veel kan schelen, maar als de tarieven van de makelaars te hoog waren, dan had ik het liever zelf gedaan.     

Een handige manier om tarieven voor makelaars in te zien

Ik besloot om eerst bij een makelaar in het dorp langs te gaan, daar kon ik gemakkelijk in het weekend binnenstappen. Ik had een gesprek over wat ze voor me konden doen en wat ik er ongeveer voor zou moeten betalen. De prijs viel mij erg tegen, ik zou al snel een flink bedrag moeten betalen voor verkoop van mijn appartement. Voor de zekerheid ging ik ook langs bij een andere makelaar, zodoende kon ik gemakkelijk de tarieven van de makelaars vergelijken. Hier waren de kosten totaal anders opgebouwd, uiteindelijk zou het bijna achthonderd euro schelen. Ik had direct door dat de tarieven voor makelaars erg kunnen afwijken. Ik wilde graag een handigere manier om de tarieven te vergelijken, want dit kostte me erg veel tijd, want ik moest ook nog makelaars in Amsterdam bezoeken. Online vond ik de website makelaarkosten.nl. Op deze website las ik veel over wat een makelaar doet en hoe de kosten zijn opgebouwd. Je kan er gemakkelijk offertes opvragen van makelaars en zo veel sneller de tarieven voor makelaars vergelijken. Ik zocht de voordeligste uit en ging met hun op gesprek.

Veel geld kunnen besparen

Door gebruik te maken van makelaarskosten.nl heb ik veel geld kunnen besparen. De tarieven van de makelaars die ik had uitgekozen, waren erg voordelig. Zij konden mij alsnog erg goed helpen en met hun hulp heb ik mijn appartement verkocht en een nieuwe gekocht. Het loont om goed onderzoek te doen naar de kosten van een makelaar, dat een makelaar duurder is, hoeft niet te betekenen dat hij, of zij beter is. Als je op zoek bent naar een makelaar, dan raad ik makelaarskosten aan  

  • Je kan er veel informatie vinden over de kosten van een makelaar en wat ze doen  
  • Je kan gemakkelijk tarieven van makelaars opvragen
  • Door gebruik te maken van de website kan je veel besparen
Categories: Nachrichten