Ik drijf een eigen onderneming die flink aan het groeien is. Ik krijg meer en meer werknemers in dienst en ons klantenbestand wordt steeds groter. Laatst merkte ik dat het steeds lastiger werd om goed te communiceren met onze klantenkring en met elkaar. Je moet bepaalde dingen op elkaar afstemmen en het overzicht blijven behouden. Ook vind ik het fijn om inzicht te hebben in hoe mijn werknemers met elkaar en met de klanten communiceren. Ik heb toen via teamleader een CRM-systeem genomen en dit bevalt mij zeer goed! Alle informatie en communicatie die belangrijk is, staat nu op één plek. Ik heb overal inzicht in en de communicatie verloopt veel efficiënter. Werknemers hoeven mij en elkaar nu niet meer steeds te mailen, het contact verloopt rechtstreeks en er is nog amper last van miscommunicatie of gemiste informatie. In dit artikel zal ik vertellen wat een CRM-systeem precies is, waarom het een uitkomst is en wat mijn ervaring is. 

Wat heb je aan een CRM-systeem?

Een CRM-systeem is een uitkomst voor iedere onderneming of organisatie. CRM staat voor Customer Relation Management. Waar het dus op neer komt is dat je een systeem hebt waarmee je gemakkelijker je contacten kunt beheren. Dit is de kern van een dergelijk systeem. Ook heb je een duidelijk overzicht van je sales en bijvoorbeeld je productiviteitsdoeleinden. Het systeem houdt automatisch alles bij en geeft alle communicatie en resultaten weer op een overzichtelijke manier. Je kunt dus precies zien hoe alles gaat, hoe je werknemers presteren en hoe ze naar klanten toe communiceren. Daarmee kun je een duidelijk plan maken omtrent hoe je dit alles kunt gaan verbeteren. Een CRM-systeem wordt dus gebruikt om bepaalde relaties van de onderneming of organisatie met bepaalde mensen te onderhouden. Dit kan gaan om werknemers, klanten, leveranciers etc. 

Voordelen van een CRM-systeem:

  • Het verbeteren van het contactbeheer
  • Gemakkelijke samenwerking tussen verschillende teams binnen de organisatie
  • Verhoogde productiviteit
  • Werknemers kunnen met elkaar chatten
  • Duidelijk overzicht van de sales, prestaties en contacten
  • Naast chatten kun je ook bestanden met elkaar delen
  • Klanttevredenheid wordt verhoogd waarmee je klanten dus beter behoudt

Als je voor een CRM-systeem kiest, kun je ook kiezen voor een cloudgebaseerd systeem. Dit zie je steeds meer voorkomen bij ondernemingen en organisaties. Bij een cloudgebaseerd systeem heb je niet alleen een CRM-systeem op een bepaalde computer op een bepaalde plek, maar kun je het systeem ook koppelen aan apps die door de gebruikers op meerdere apparaten geïnstalleerd kunnen worden. Dit zorgt voor veel mobiliteit waardoor er overal gewerkt kan worden. Zeer handig als je een keertje iets bent vergeten en je wilt het thuis nog even doen of in de trein op je tablet, smartphone of laptop.

Mijn ervaring

Ik ben zeer tevreden over het CRM-systeem van public.teamleader.nl dat wij nu gebruiken! De klantenbinding is duidelijk toegenomen, we werken sneller en duidelijker en we begrijpen elkaar beter. De content is voor iedereen die toegang tot het systeem heeft zichtbaar zodat meteen iedereen dezelfde informatie heeft, maar werknemers kunnen ook privé met elkaar chatten als ze iets moeten bespreken waar ze samen aan werken. Daarnaast is het mogelijk om G-mail en Outlook aan het systeem te koppelen zodat ook daarvoor geen aparte handelingen meer nodig zijn. Ik zou een CRM-systeem dus zeker aanraden!

Categories: Nachrichten